PESTE 300 METRI CUBI MATERIAL LEMNOS CONFISCAT ȘI VEHICULE ÎN VALOARE DE 100.000 EURO INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI ÎN CADRUL ACȚIUNII ,,SCUTUL PĂDURII”, în luna august.

În luna august 2021 polițiștii suceveni au intensificat activitățile de verificare și control atât în fondurile forestiere, cât și la nivelul unităților economice de profil dar și pe principalele artere rutiere folosite pentru transportul materialului lemnos.

Doar într-o singură lună polițiștii au constatat în flagrant 15 infracțiuni silvice (tăieri ilegale de arbori, furt de arbori, falsificarea instrumentelor de marcat, folosire de instrumente false, evaziune fiscală, infracțiuni de fals, transporturi ilicite de material lemnos).

Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 122.000 lei, toate pentru încălcări ale legislației silvice.

Au fost confiscați/indisponibilizați 302 metri cubi material lemnos cu o valoare totală de 189.006 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 mijloace de transport material lemnos în valoare de cca. 100.000 Euro.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, a fost documentată activitatea infracțională, 13 persoane dobândind calitatea procesuală de suspect, fiind dispuse și măsuri preventive (reținerea unei persoane pentru 24 de ore și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de altă persoană).

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here