Alexandru Moldovan

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, solicită Direcției de Sănătate Publică Suceava creșterea capacității de testare pentru Covid 19.
„În contextul evoluției epidemiologice actuale, și anume creșterea numărului de paturi ocupate la Spitalul Județean de Urgențe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și la Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți, precum și creșterea numărului de localități în care se înregistrează cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID- 19, se impune asigurarea unei capacități de testare ridicate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava”, a transmis Alexandru Moldovan.
Ținând cont că în sprijinul acestei activități au fost detașați trei medici și zece asistente medicale din rețeaua școlară, prefectul județului Suceava a solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică să efectueze o dimensionare corespunzătoare a personalului în cadrul direcției astfel încât să fie asigurată efectuarea testelor Covid- 19 pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru ca, anchetele epidemiologice să se desfășoare cu rapiditate, cu respectarea prevederilor imperative ale ordinelor ministrului sănătății.
Prin aceeași adresă Alexandru Moldovan a solicitat instituirea unor linii telefonice care să fie funcționale 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, pe toată perioada stării de alertă.
Prefectul județului Suceava mulțumește celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă, și face un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi.
„Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”, a transmis Alexandru Moldovan.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here