Preoții suceveni au donat sânge la Centrul de Transfuzii. Joi dimineață ei eu venit aici în frunte cu episcopul vicar Damaschin Dorneanu.

 

Înainte de donarea de sânge episcopul vicar a ținut o slujbă de sfințire a Centrului de Transfuzii. La final acest a explicat că sunt vremuri complicate, de pandemie, și că bolnavii au nevoie de sânge și de aceea este nevoie de donatori, mai ales în contextul pandemiei de COVID.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a demarat acest program de donare de sânge, în parteneriat cu Fundația Umanitară Nord 2001 și cu Spitalul Județean Suceava. Preoții au venit în număr mare joi dimineață pentru a dona sânge fiind conștienți de importanța gestului lor și că sângele înseamnă viață și nu se poate fabrica.

„E un lucru firesc pe care nu trebuie să-l scoatem în evidență. Îl va scoate Dumnezeu dacă va crede de cuviință. Spun că este un lucru firesc, pentru că este un semn văzut, un semn palpabil al grijii și atenției pe care trebuie să o avem noi față de cel de lângă noi”, a subliniat Damaschin Dorneanu.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Fundației Umanitare Nord 2001, dr. Iacov Georgeta, președintele fundației, precum și Ramona Pricop si Andrei Iacov, în calitate de membri. Din partea Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” au fost prezenți directorul medical – dr. Marius Grămadă, și managerul unității sanitare – Alexandru Calancea.

Reprezentanți ai sectoarelor și departamentelor Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, clerici și mireni, precum și părinți de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou au donat sânge și plasmă convalescentă Covid-19, urmând ca în zilele și săptâmânile următoare, preoți și credincioși din cuprinsul județului să le urmeze exemplul.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că proiectul de solidaritate umană și iubire creștină îşi propune creşterea rezervelor de sânge de la nivelul Centrului de Transfuzii prin atragerea unui număr cât mai mare de donatori. În perioada imediat următoare, organizatorii vor desfășura activități de informare, în rândul preoților și credincioșilor din eparhie, cu privire la nevoia de sânge pentru transfuzii.

În același timp, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților adresează enoriașilor și îndemnul de a dona plasmă convalescentă COVID-19, pentru salvarea persoanelor aflate într-o stare critică din cauza infectării cu noul coronavirus.Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here