Primarul orașului Frasin, județ Suceava, Marinel Bălan, a ajuns la spital cu arsuri în urma exploziei unui cazan cu țuică. Incidentul s-a petrecut miercuri seară, pe când edilul prepara țuică, împreună cu alți patru consăteni, în livada unui amic.

Miercuri, în jurul orei 20.00, proprietarul gospodăriei împreună cu alte patru persoane se aflau într-o anexă dintr-o livadă, unde era amplasată instalația artizanală, și fierbeau țuică.

În jurul orei 20.50, instalația artizanală de produs țuică a explodat, ca urmare a presiunii create, iar in interiorul imobilului a izbucnit un incendiu care a cuprins întreaga încăpere.

Toate persoanele au reușit să iasă din imobil dar în timpul evacuării au fost surprinse de flăcările și lichidul fierbinte rezultat în urma exploziei.

Explozia a fost urmată de un incendiu care a distrus anexa respectivă, prejudiciul estimat fiinf în valoare de aproximativ 20.000 lei.

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unei construcții anexe, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

În zona afectată au fost identificate trei victime, printre care și primarul Marinel Bălan, care prezentau arsuri de diferite grade.

Edilul (de 65 de ani) și un bărbat de 30 de ani, au fost preluați de către echipajul SMURD și transportați la spital. Cea de-a treia victimă a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

A ars acoperișul construcției și s-au degradat bunurile din interiorul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Răniții nu erau în stare gravă iar la acest moment ei se află în afara oricărui pericol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.