Astăzi, la Consiliul Județean Suceava, a avut loc o consultare publică cu participarea reprezentanților Administrației Naționale ”Apele Române” pentru un proiect de îndiguire propus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, pe Axa Prioritară 5 – Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, Domeniul major de intervenție 1 – Protecția împotriva inundațiilor. La dezbatere au fost prezenți proiectanți, reprezentanți din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, conducerea Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret (cuprinde județele Suceava, Neamț și Bacău), proiectanți precum și primarii localităților Dornești, Satu Mare Gălănești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Horodnic de Sus și Horodnic de Jos.
Este un proiect în valoare de circa 40 milioane Euro pentru care sunt bani europeni. Proiectul are în vedere îndiguirea zonelor de risc de pe Râul Suceava și afluenții săi, de la granița cu Ucraina până în comuna Satu Mare. În acest an vor fi finalizate proiectele, urmând ca în 2021 să se treacă la licitație pentru executarea lucrărilor. Președintele Gheorghe Flutur le-a amintit celor de la Apele Române că în ultimii ani nu s-a făcut nicio îndiguire și că ar fi cazul, acum, în al doisprezecelea ceas, să se investească în zonele de risc.De asemenea, Gheorghe Flutur le-a cerut expres celor de Apele Romane să realizeze îndiguirea Râului Suceava în zona Municipiului Suceava. Le-a solicitat să aibă în vedere o abordare integrată – digurile să asigure atât protecție la inundații precum și condiții pentru realizarea unei zone de agrement.
”Doresc să vin în sprijinul Primăriei Municipiului Suceava și al sucevenilor pentru realizarea simultană a doua obiective odată cu îndiguirea Râului Suceava în Zona Municipiului Suceava – construirea de diguri și apărări de maluri care să asigure prevenirea efectelor inundațiilor precum și realizarea unei zone de agrement, lucru pe care Primăria Suceava îl are în vedere”, a declarat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here