Proiecte ale Primăriei Suceava pentru USV și pentru școli din municipiu.

În această săptămână primarul Ion Lungu a avut întâlniri cu domnul rector Valentin Popa, reprezentând Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, și cu reprezentanți ai 12 unități de învățământ preuniversitar pentru pregătirea de proiecte pe fonduri europene finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin Programul Operațional Regional (POR).

Ion Lungu a declarat că, în ceea ce privește USV, Primăria Suceava dorește să fie parteneră în realizarea proiectului Campus Universitar Moara, în cadrul PNRR, Pilonul III – România Educată-Invățământ dual, profesional și tehnic, pe Zona Urbană Funcțională Suceava din care face parte și comuna Moara. De asemenea, Primăria se asociază cu Universitatea și Consiliul Județean Suceava pentru proiectul „Tehno Parc Bucovina – Parc industrial zona Termica”, care poate fi promovat pe POR – Axa prioritară 1 – o regiune mai competitivă, mai inovativă.

La nivelul unităților de învățământ preuniversitar Primăria Suceava va depune proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor, proiecte finanțate prin POR, pe Axa prioritară 5 – o regiune educată. Totodată există un proiect pe componenta de digitalizare prin PNRR, ce presupune achiziționarea de table electronice, cataloage electronice, carnete de elev electronice etc.

„Toate aceste proiecte vor fi prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) actualizată a municipiului Suceava la nivelul Zonei Urbane Funcționale la care lucrăm în parteneriat cu Banca Mondială și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Ne propunem ca până la 30 iunie 2021 să avem finalizată această strategie, pentru a putea depune proiecte”, a explicat Ion Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.