Proiectil de război neexplodat, găsit de angajații Primăriei Milișăuți, în timp ce curățau un teren. Oamenii au cerut ajutor la 112.

Luni după-amiază, polițiștii au fost sesizați verbal de  despre faptul că pe un teren viran din apropierea râului Suceava, din localitatea Milișăuți, angajați ai primăriei au găsit un proiectil de război.

Apelantul la 112, împreună cu alți angajați  ai primăriei, făceau lucrări de ecologizare a unui tiran viran amplasat în apropierea râului Suceava, pe care au existat anterior depozitate deșeuri.

În timpul efectuării unei lucrări de nivelare a terenului viran, aceștia au identificat un proiectil de război.

Polițiștii au fost cei care au asigurat paza muniției și securizarea zonei, până la sosirea echipei pirotehnice din cadrul ISU Suceava, care au ridicat proiectilul în condiții de siguranță.

Cu acest prilej s-a stabilit faptul că proiectilul neexplodat este de calibru 76,2 , are o lungime de 22 cm, este fără focos de inițiere încărcătură explozibilă și provine din al doilea război mondial.

Muniția a fost ridicată de către reprezentanți I.S.U. pe bază de proces verbal și va fi distrusă într-un poligon specializat, în condiții de siguranță.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.