Protest la Moara pentru o grădiniță care nu se poate ridica din cauza unei ruine de hambar. Mămicile au venit miercuri revoltate cu copii în brațe și au strigat la unison VREM GRĂDINIȚĂ.

Cum în România viața bate filmul iar orgoliile îngroapă cele mai bune intenții, se alege praful la Moara de 500.000 de euro – bani europeni.

Degeaba tu ca primar te duci și te zbați pentru comunitate, ai cele mai bune intenții, bați pe la uși, faci proiecte, dacă la final se găsesc unii să pună bețe în roate și primarului și întregii comunități!

Moara riscă să piardă fonduri de 500.000 de lei obținute de la Uniunea Europeană prin Ministerul Educației, fonduri pentru ridicarea unei noi grădinițe, din cauză că unii care stau prin birouri la Academia și Științe Agricole (și sunt plătiți din bani publici) s-au trezit că vor terenul pe care ar trebui să se facă această grădiniță.

Terenul de sub un hambar nefolosit de ani buni, o ruină în care se aciuiază acum doar șobolanii și vulpile, un focar de infecție – spun localnicii.

Academia are dreptul la 2,24 hectare de teren la Moara, ne explică primarul Eduard Dziminschi, și e dreptul ei, însă terenul respectiv nu îi aparține.

În timp ce Academia de Științe Agricole se pregătește să dea în judecată Primăria Moara pentru a recupera fix terenul respectiv și hambarul care stă să cadă, părinții din satul Bulai își plâng disperarea. Asta pentru că sunt nevoiți să își ducă micuții fie la grădinițe supra aglomerate din oraș, fie la distanțe de kilometri buni în comună.

Mămicile au cerut miercuri ca reprezentanți ai Academiei de Știițe Agricole București, în speță jurista acestei instuții, să vină la fața locului și să discute cu oamenii.

Între timp, constructorul care a câștigat licitația pentru ridicarea grădiniței se ptrgătește să se retragă în condițiile în care Uniunea Europeană nu va aloca banii dacă nu se respectă amplasamentul și proiectul inițial.

Primarul Eduard Dziminschi declară că în mod sigur Academia va pierde un eventual proces cu Primăria Moara pentru că acest teren nu i-a aparținut niciodată și instituția nu deține acte care să ateste că a fost vreodată proprietar.

Însă acest lucru nu mai contează și asta pentru că se vor pierde bani europeni și șansa ca sute de copii să învețe și să se joace în condiții de secolul XXI.

Se pare că aceste argumente nu îi conving și nici nu îi impresionează pe cei din birourile Academiei de Științe Agricole, care brusc au avut o revelație în ce privește terenul și hambarul care stă să cadă.

Poate o să fie impresionați atunci când toată comunitatea din Moara îi va da în judecată în final și le va cere despăgubiri din cauză că s-au pierdut fonduri europene importante…din cauza unui teren lăsat pradă buruienilor și a unui hambar care stă să se prăbușească!

Dar trăim în România și cam orice e posibil, cui îi pasă la București de niște copilași din Moara-Suceava?! Sigur nu celor de la minunata Academie de Științe Agricole, care nu îmi dau seama exact cu ce se ocupă în țara asta, ce studiază ei intens (pentru că nu se vorbește de activitatea acestei academii prin presă și nici de grandioasele sale realizări) și de ce ar avea nevoie de scheletul unui hambar de la Moara?!

Alina Iosif

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.