Un perete al sinagogii din Fălticeni s-a prăbușit pe terenul de sport al Școlii Generale Nr.3 din localitate. Din ferifice, nu a fost nimeni rănit și asta deoarece incidentul s-a petrecut la dis de dimineață, când elevii nu erau veniți la cursuri.

Lovitură pentru comunitatea evreiască din județ, după ce un perete al sinagogii din Fălticeni s-a prăbușit, chiar când clădirea urma să fie reabilitată. De ani întregi se caută fonduri în acest sens și acum s-au găsit.

Trebuie spus că este vorba despre o clădire foarte veche, monument istoric, clădire închisă publicului tocmai pentru că este în stare de degradare. Sinagoga a fost ridicată în anul 1852.

Președintele Comunității Evreiești din Fălticeni, Robert Steinmetz, a declarat pentru informatiata.ro că este o zi tristă pentru evreii din zonă și că a cedat peretele de nord, cel care a acumulat multă umezeală.

„Este peretele de nord care a acumulat cea mai multă umezeală. Chiar nu ne-am așteptat să pățim așa ceva înainte de a ne apuca de reconstrucție”, explicat Robert Steinmetz (vezi declarații video).

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a venit la fața locului pentru a evalua situația și a solicitat polițiștilor locali să izolaze zona deoarece există în continuare pericolul ca bucăți din peretele de nord al sinagogii să se prăbușească (vezi declarații video).

La fața locului au fost și specialiști de la ISU Suceava, care au verificat situația.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here