Protest spontan, joi dimineață, la Spitalul Județean Suceava, și acuze grave aduse conducerii unității spitalicești. Bătrâni în cârje și doi medici s-au revoltat, solicitând pe de o parte ca un compartiment de Geriatrie de la spital să nu fie desființat cu totul iar pe de altă parte au cerut de la conducere RESPECT.
Cei doi medici, șefa Compartimentului de Geriatrie – Nicoleta Boldeanu, și medicul chirurg plastician Anatoli Burlacioc, au vorbit și în numele unor alți colegi, care nu au curajul să iasă în față și să discute despre problemele din spital și de modul în care sunt tratați de conducerea unității. Ei se plâng de felul cum se poartă și le vorbește managerul instituției, despre angajări pe pile și pe nepotisme și despre abuzuri. Practic, explică aceștia, spitalul a devenit o adevărată afacere pentru cei din conducere, care în loc să cumpere medicamente și materiale sanitare necesare tratării bolnavilor fac fântâni arteziene cu muzică și lumini și repun gazonul. Toate aceste cheltuieli se fac în condițiile în care personalului medico-sanitar i se vorbește despre eficientizarea cheluielilor. Medicii se plâng că substanțe banale, precum betadina – necesară dezinfecției rănilor, lipsesc din spital. La rândul lor, bolnavii se plâng că trebuie să vină cu medicamente de acasă și îl roagă pe manager să nu mai streseze medicii pentru ca ei să se poată concentra pe tratarea pacienților. Nicoleta Boldeanu spune că după ce școlește asistentele acestea sunt mutate pe alte secții și că pentru Geriatrie sunt la acest moment doar 8 paturi, acest compartiment pornind de la 25 de paturi. Medicii acuză că sunt sistematic înjosiți și înjurați de manager și li se spune că acesta poate face tot ce vrea în spital (vezi declarații video). În timpul protestului, în holul spitalului au ajuns agenții de la firma de pază și protecție a spitalului, care au vrută să scoată protestatarii dar și jurnaliștii afară, spunând că așa au primit ordin. De partea cealaltă, directorul medical al spitalului – Marius Macovei, spune că se evaluează în permanență personalul și de aceea se fac controale pe secții și că exigențele sunt mari pentru unii. El declară că în spital sunt toate medicamentele și materialele necesare și că nu sunt sincope în aprovizionare. Directorul medical a citit de pe foaie, cuvânt cu cuvânt și foarte greoi, tot ce a avut de spus presei și a refuzat să comenteze o parte din acuzații (vezi video). Managerul spitalului – Vasile Râmbu, cel acuzat de comportament grosolan și chiar agresiv, este plecat într-o excursie în străinătate, atribuțiile sale fiindu-i plasate lui Macovei.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

1 COMENTARIU

  1. Cu siguranta, acest protest ar trebui sa aiba o organizare mai ampla si sa fie sustinut de tot personalul medical, lezat de comportamentul si preocuparile acestui ”manager fantanar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here