Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan declară că PSD vrea redeschiderea minelor de cărbune și extinderea sistemului de irigații.

Senatorul spune că premierul Nicolae Ciucă nu a venit de la Bruxelles, unde a fost în vizită oficială, cu rezultate concrete pentru problemele românilor, deși trebuie neapărat de ajusrar PNRR.

PSD cere eliminarea unor prevederi absurde din PNRR precum închiderea minelor de cărbune și a termocentralelor pe cărbune, în condițiile în care Germania extinde exploatările de cărbune.

De asemenea, PSD solicită finanțarea extinderii sitemului de irigații prin PNRR.

Redăm integral declarația de presă a senatorului PSD de Suceava Ioan Stan:

„PSD se vede nevoit să constate că este o mare diferență între așteptările românilor și ceea ce efectiv a obținut premierul Nicolae Ciucă, după maratonul întâlnirilor de la Bruxelles. Ajustarea PNRR este, în mod evident, o necesitate.

Viața românilor depinde pe termen mediu și lung de eliminarea sau corectarea unor prevederi absurde, negociate pentru PNRR de către USR și PNL-ul de pe vremea  lui Orban și Cîțu

În acest sens trebuie spus că partidul nostru a intrat la guvernare pentru ca România să traverseze cât mai bine crizele majore actuale. Drept dovadă a venit cu soluții esențiale, a contribuit decisiv la configurarea unor politici economice și sociale.

De aceea PSD nu poate rămâne indiferent, nu poate să tacă și nu poate permite aplicarea unor absurdități care afectează direct viața oamenilor.

Drept consecintă, considerăm că este de neînțeles de ce România ar trebui să închidă termocentralele pe cărbune și să închidă minele, în vreme ce Germania, de exemplu, demolează câmpuri de eoliene și chiar localități, pentru extinderea exploatărilor de cărbune destinate producției de energie

Iar în privința irigațiilor este de netăgăduit cât sunt de importante acestea  pentru siguranța alimentară atât a României, cât și a Uniunii Europene. De aceea se impune finanțarea extinderii acestora prin PNRR, mai ales că proiectul făcut de Ministerul Agriculturii respectă întocmai cerințele europene în privința folosirii judicioase și sustenabile a apei și energiei.

Acestea sunt mize majore, pentru care PSD a militat cu consecvență. Și va continua să o facă, în pofida rezultatului vag al vizitei premierului la Bruxelles. De altfel, în conferința de presă a prim-ministrului Ciucă acesta a repetat des sintagma „am discutat”, fără însă a angaja cu fermitate un anume rezultat obținut.

Dar nu putem spune că acest „rezultat” ne miră. Colegii de la PNL ne-au obișnuit mai mult cu vorbitul, în timp ce noi noi suntem obișnuiți mai mult cu făcutul.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.