arest, cătușe, sursă foto Ziarul de Roman

Românii care se folosesc de adeverințe false de vaccinare sau de certificate digitale COVID false riscă pușcăria. Așa atenționează resposabilii MAI după ce medici din cadrul DSP Iași, care participau la triajul epidemiologic pe Aeroportul Iași, au constatat că o parte a cetățenilor ce revin în România din Marea Britanie și, în special, persoanele care aveau plecarea de pe Aeroportul Luton, au prezentat documnte false.

Acestea aveau adeverințe care ar fi fost eliberate de autoritățile engleze, din care rezulta că au avut boala și s-au vindecat de COVID-19.

În urma unei acțiuni efectuate ulterior sesizări făcute de DSP Iași, s-a descoperit, la un zbor dinspre aeroportul Luton, că, dintre cei 44 de pasageri, 11 aveau adeverințe false și au recunoscut acest lucru. Printre ei se aflau și suceveni care se întorceau acasă.

În acest context, MAI reamintește că falsul și uzul de fals, fie că este vorba de adeverințe de vindecare sau de certificatele digitale COVID-19, constituie infracțiune și se poate pedepsi cu închisoare de până la 3 ani.

Aceeași infracțiune o săvârșesc și cei care folosesc o adeverință falsă de vaccinare sau de trecere prin boală, în format fizic sau electronic, pentru a intra la diverse evenimente sau localuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.