Puști de 16 ani ajuns cu mașina tatălui într-o stivă de pavele în timp ce era urmărit de polițiști. S-a întâmplat la Bosanci, vineri seară.

Adolescentul a luat mașina tatălui pe când acesta dormea și a produs accident cu ea în timp ce era urmărit de polițiști.

Un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce se afla în misiune pe raza comunei Bosanci, a observat în trafic autoturismul marca Ford Fiesta care circula pe DJ 208 A, al cărui conducător auto la vederea echipajului de poliție a demarat în viteză, turând motorul.

S-a procedat la pornirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei însă autoturismul nu a oprit la semnal. Mai mult, șoferul a apăsat pedala de accelerație, dorind să scape de polițiști.

Autoturismul în cauză a fost urmărit pe o distanță de circa 3 kimometri, pe mai multe drumuri comunale din localitatea Bosanci.

După intersecția drumurilor D.C. 70A și Drumul Județean 208 A, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcției. Mașina a aderapat și s-a oprit într-o stivă din pavele, care se afla pe acostamentul drumului.

În urma impactului mașina a fost serios avariată. Din fericire, șoferul nu a fost rănit.

La volanul autoturismului a fost identificat un puști de 16 ani, domiciliat în sat Bosanci.

Adolescentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg./L alcool pur în aerul expirat, iar întrucât nu avea asupra sa documentele sale și nici ale autoturismului condus, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române.

Polițiștii au stabilit că minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

De asemenea, cu ocazia verificării autoturismul marca Ford în bazele de date, s-a constatat că vehiculul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 20.07.2019 şi nici poliţa RCA nu este valabilă, proprietară fiind o femeie.

La sediul Postului de Poliție Ipotești s-a prezentat și tatăl minorului, respectiv care a declarat agenților că dormea în casă și nu a auzit când fiul său a luat mașina.

Totodată,bărbatul a declarat că a cumpărat autovehiculul de la o persoană din satul Bosanci, fără a perfecta însă actele. În legătură cu fapta de furt în scop de folosință comisă de fiul său, bărbatul nu dorește să depună plângere prealabilă.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii P.P. Ipotești.

Totodată s-a luat și măsura sancționării contravenționale pentru cu amendă în cunatum a 7.5 puncte de penalizare 1087,5 lei precum și măsura complementară a reținerii plăcuțelor de înmatriculare a mașinii.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here