Puștoaică de 16 ani prinsă la volan, deși nu deține permis. După ce mașina a fost oprită de poliție, fata s-a mutat pe scaunul din dreapta față, dorind să ducă în eroare agenții.

Polițiștii de Bălcăuți, în timp ce executau activități în cadrul Planului de acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului, plan ordonat de IPJ Suceava, au prins o puștoaică de 16 ani la volan, conducând în trafic. Incidentul s-a petrecut la Șerbăuți.

Polițiștii au identificat un autoturism deplasându-se pe direcția de mers Șerbăuți spre Biserica Ortodoxă Șerbăuți. Ei s-au sesizat despre faptul că, din partea dreaptă, pe sensul de mers Șerbăuți – pădure, se deplasează cu viteză relativ redusă un autoturism, motiv pentru care s-a procedat la punerea în funcțiune a semnalelor luminoase de oprire, în vederea verificării vehiculului în cauză.

După punerea în funcțiune a semnalelor luminoase, conducătorul auto, la vederea autospecialeide poliție a oprit brusc și a stins luminile de întâlnire. În momentul în care polițiștii au coborât din autospeciala de poliție și s-au îndreptat spre vehiculul în cauză, au observat faptul că persoana de sex masculin care se afla pe scaunul din dreapta-față, a coborât din autoturism, iar persoana de sex feminin, care s-a aflat pe scaunul din stânga-față, respectiv la volan, a trecut pe scaunul din dreapta.

Cu ocazia solicitării documentelor personale și ale autovehiculului, fata de 16 ani, localnică, a declarat verbal că nu deține permis de conducere și nu are asupra sa documentele personale, ci doar ale autoturismului. În urma verificării efectuate în baza de date a Poliției, s-a constatat faptul că aceasta nu este posesoare de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Puștoaica de 16 ani s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și pentru tânărul de 22 de ani cu care aceasta era pentru încredințarea unui vehicul pentru a fi condus de către o persoană care nu deține permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here