foto Digi 24

Rădăuțean urmărit pe străzi de polițiști după ce a furat o mașină și a plecat la plimbare deși are permisul de conducere suspendat.

La 24.11.2021, orele 19.40, un rădăuțean a sesizat prin SNUAU 112 Poliția Municipiului Rădăuți cu privire la faptul că autovehiculului marca VW Golf IV, an fabricație 2000, i-a fost din nou sustras de persoane necunoscute.

Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit o echipă operativă pentru identificarea autorilor și recuperarea autoturismului.

Autoturismul a fost dat în atenția patrulelor din serviciu din arondarea Poliției Municipiului Rădăuți.

La 24.11.2021, orele 22.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că autoturismul marca VW Golf a fost observat circulând pe străzile din municipiul Rădăuți.

Având în vedere sesizarea, patrula BOP din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a deplasat pe strada Mihai Viteazu, unde a identificat autoturismul parcat, iar apelantul a indicat o persoană de sex masculin ce a condus autoturismul și a încercat să se sustragă.

Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului, fugarul fiind interceptat în fața unui bloc. Acesta a fost legitimat în persoana numitului Vasile B. din Municipiul Rădăuți, după care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor.

La efectuarea controlului corporal, asupra lui Vasile B. a fost identificată cheia autoturismului marca VW Golf.

În cauză au fost audiați 3 martori, care au relatat faptul că autoturismul a fost condus de către Vasile B. pe mai multe străzi din Municipiul Rădăuți, iar la un moment dat, șoferul și-a dat seama că este urmărit și a încercat să se sustragă.

Fiind interogată bazele de date ale Poliției Române, s-a depistat că Vasile B. figurează cu dreptul de a conduce CU RESTRICȚII SUSPENDAT.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

În continuare, s-au continuat cercetările față de rădăuțean cu privire la săvârșirea infracțiunii de „furt” și întocmirea unui nou dosar pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul cu permisul suspendat”.

Bărbatul a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată, acesta fiind reținut pentru o perioadă de cel mult 24 de ore.

La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit o escortă care l-a transportat și introdus pe suspect în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Autoturismul marca VW Golf a fost predat persoanei vătămate, pe bază de proces-verbal.

Hoțul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timpul Stării de Alertă privind deplasarea și pentru neportul măștii de protecție conform Legii 55/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.