drepturi de autor informatiata.ro

Rata de infectare cu COVID a crescut în municipiul suceava la 4,12 cazuri la mia de locuitori. Ion Lungu face încă un apel la suceveni să respecte normele de prevenire a noului coronavirus pentru a nu ne petrece sărbătorile în carantină.

În județul Suceava sunt 1794 cazuri COVID-19 în evoluția iar spre deosebire de municipiul Suceava tendința la vinel de județ este de scădere a numărului de cazuri. Din cele 114 unități administrativ teritoriale 4 nu au niciun caz de COVID în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 27 au sub cinci cazuri în evoluție, 37 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.

Ion Lungu, primarul Sucevei, a făcut miercuri un nou apel către suceveni. ”Vrem să avem sărbători de sfârșit de an în liniște cu cât mai puține infectări”, a spus Ion Lungu, îndemnând la respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus precum: distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și dezinfecția repetată a mâinilor.

”Dragi suceveni fac un apel la dumneavoastră în continuare să respectăm regulile legate de această epidemie. În primul rând purtatul măștii. Până vor veni ale soluții, până va veni acel vaccin nu există altă soluție decât să ne protejăm fiecare să purtăm masca atât în spațiile închise cât și deschise, în birouri, la serviciu, pe stradă, în piață, în autobuze, peste tot. Sigur că la fel de important este păstrarea distanței fizice în spațiile aglomerate, păstrarea normelor de igienă. Făcând acest lucru vom reuși să contribuim și noi la scăderea presiunii care este astăzi pe Spitalul Județean. Făcând acest lucru vom reuși să avem cât mai puține persoane bolnave care să meargă la spital, cât mai puține persoane care să meargă la ATI și de ce nu să reducem numărul de decese. Făcând acest lucru vom avea posibilitatea să ne întoarcem cât mai repede la o stare de aproximativă normalitate în învățământ care astăzi se desfășoară online. Înainte de această prelungire a stării de alertă noi eram într-un sistem hibrid care era cât de cât acceptabil și vrem să ne întoarcem măcar acolo. Respectând regulile și diminuând numărul de persoane infectate în orașul nostru comercianții care vând astăzi în aer liber se vor putea întoarce în piețele acoperite pe care le avem și aici discutăm de Piața Centrală și Piața din Burdujeni. Îmi cer scuze în fața sucevenilor dar nu avem altă soluție. Este o măsură pe care nu a luat-o primarul a luat-o Guvernul dar nu că a vrut el. Așa au recomandat specialiștii în domeniul medicinii sanitare mergând pe ideea că este un risc destul de mare în piețele închise având în vedere faptul că majoritatea persoanelor care merg în piețe sunt persoane vârstnice atât cumpărători cât și vânzători. Eu zic că dacă vom face acest efort vom reușit să diminuăm rata de infectare în orașul nostru și sperăm la nivel de țară și să putem să ne întoarcem la o viață cât de cât normală în perioada următoare. Vrem să avem sărbători de sfârșit de an în liniște cu cât mai puține infectări. Ne așteaptă o iarnă grea în ceea ce privește coronavirusul până în primăvară. Sunt aceste vești bune la orizont că vin vaccinurile. Văd că tot mai multe firme anunță că vor veni cu vaccinuri pe piață. Este clar că acest lucru se va întâmpla la începutul anului viitor probabil și până atunci trebuie să respectăm aceste reguli. De aceea dragi suceveni fac un apel la dumneavoastră să facem tot ce este posibil să nu mai ajungem la starea de carantină. Se știe că peste 6 infectări la mia de locuitori se poate discuta intrarea în carantină. Noi am pătimit destul în această primăvară și nu cred că mai este cazul să intrăm din nou în carantină. Să facem tot posibilul să evităm acest lucru în această perioadă de toamnă spre iarnă”, a stransmis Ion Lungu.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here