Trei indivizi au fost reținuți de DIICOT Suceava pentru proxenetism.

Procurorii DIICOT Suceava au dispus marți reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, inculpații au constituit un grup infracțional organizat și, prin folosirea metodei cunoscută cu denumirea de „touring” – turism sexual (metoda presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spațiilor de cazare, precum și a localităților, în care persoanele vătămate practică prostituția), au acționat în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism.

Mai multe tinere au fost transportate pe raza unor localități din țară (Suceava, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Buzău, Deva și Drobeta Turnu Severin, Arad, etc.) unde au fost cazate în apartamente închiriate în regim hotelier, întreținând relații sexuale contra cost, sumele de bani astfel obținute revenind membrilor grupului în funcție de participația fiecăruia.

Marți, procurorii DIICOT Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 autoturisme, 10 telefoane mobile, 3 carduri de memorie, sumele de 35.000 de euro și 83.200 de lei, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de miercuri, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava și IJJ Galați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.