[fvplayer id=”125″]
Un activist de mediu și un pădurar au fost reținuți după o captură de țigări de 400.000 lei. Cei doi se ocupă cu contrabanda de țigări, spun polițiștii. Este vorba despre: Oblesniuc Mihai de 28 ani (lucrător al Ocolului Silvic Moldovița) și Nistor Mihail-Valentin de 26 ani (ginerele lui Tiberiu Boșutar) ambii din comuna Moldovița.

Polițiștii de la Câmpulung Moldovenesc au descins la un imobil din Moldovița și au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigarete (644.760 bucăți țigarete), în urma acțiunii fiind reținuți doi suspecți.

S-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv un activist de mediu și un pădurar, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări.

Cei doi l-au convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție, știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 05.05.2021 au transportat și depozitat la locuința a doi soți din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind de circa 400.000 lei.

Față de suspecți Oblesniuc Mihai de 28 ani (lucrător al Ocolului Silvic Moldovița) și Nistor Mihail-Valentin de 26 ani, ambii din comuna Moldovița, s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11.05.2021, aceștia urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, în cauză urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, în vederea dispunerii și aplicării măsurilor asiguratorii aferente.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here