filtru poliție

De Crăciun, polițișțtii au luat în colimatoriu șoferii care au trecut prin județ. În perioada 24 – 26.12.2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetăţenilor. De asemenea, nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave pe raza județului. Polițiștii au asigurat intervenția la 236 de evenimente, 197 dintre acestea fiind semnalate prin numărul de urgență 112. Au fost constatate 111 infracțiuni, dintre care 16 la regimul siguranței rutiere, 19 infracțiuni contra patrimoniului și 57 de infracțiuni contra persoanei. De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 38 de permise de conducere (3 pentru alcool, 14 pentru viteză excesivă și 21 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 10 certificate de înmatriculare.
Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.
Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, au fost aplicate 313 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (243) au fost aplicate la regimul rutier iar 59 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 168.560 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 8366 lei.
Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive privative de libertate faţă de 2 persoane, alți 6 autori de infracțiuni fiind identificați în flagrant.
Ionuț Epureanu a precizat că, având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here