Sancțiuni pe bandă rulantă au fost aplicate de polițiști șoferilor în zona Grupului Școlar Suceava, în cadrul unei ample acțiuni organizate de IPJ Suceava. Este vorba despre o zonă în care se înregistrează foarte des accidente rutiere.

Având în vedere numărul mare de evenimente rutiere care au avut loc în ultima perioadă de timp pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava, în zona “Grup Școlar”, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au organizat, în data de 25 februarie, intervalul orar 09.00 – 12.00, o acțiune având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe sectorul de drum menționat.

În doar trei ore au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.300 lei, marea majoritate pentru depășirea regimului legal de viteză (+31 – 40 km/h – 27 sancțiuni; +41 – 50 km/h – 18 sancțiuni; +50 km/h – 5 sancțiuni).

 

 

De asemenea, s-au aplicat sancțiuni și pentru conducere agresivă, lipsa centurii de siguranță sau alte aberi la regimul rutier.

Pentru depășirea regimului legal de viteză și alte abateri au fost reținute șapte permise de conducere.

De remarcat faptul că în cinci situații șoferii au fost identificați cu aparatul radar rulând cu o viteză cu peste 50 km/h peste limita maximă admisă pe segmental de drum iar în alte 18 situații șoferii au fost surprinși rulând peste limita maximă admisă cu o viteză cuprinsă între 41 și 50 km/h.

Conform purtătorului de cuvânt IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, acest tip de acțiuni punctuale vor fi continuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, scopul fiind creșterea gradului de siguranță rutieră și identificarea șoferilor care dau dovadă de iresponsabilitate încălcând legislația și punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.