Sancțiuni pe bandă rulantă pentru nerespectarea normelor de prevenire a COVID-19.

În perioada 29.03 – 03.04.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2 și au dar sancțiuni pe bandă rulanță.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, au fost verificate 558 de societăți comerciale şi 106 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 457 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 88.350 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5398 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Au fost efectuate verificări, de asemenea, și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate. O atenție deosebită a fost acordată zonei Vatra Dornei cu incidență sporită în ceea ce privește rata infectării. Totodată, au fost controlate toate restaurantele și sălile de evenimente pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, restaurante, pensiuni și unități turistice.

Polițiștii mulțumesc cetățenilor care au respectat legislația în contextul celebrării Paștelui Catolic, la cele peste 20 de unități de cult de rit catolic de pe raza județului unde s-au organizat slujbe religioase nefiind înregistrate probleme.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here