Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele, începând din 1 septembrie.

Guvernul a modificat în ședința de luni hotărârea privind starea de alertă, astfel încât se redeschid restaurantele la interior, teatrele și cinematografele, începând de marți, 1 septembrie. După publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită, tot luni, ordine privind măsurile specifice care trebuie impuse pentru fiecare situație în parte: reguli pentru restaurante, reguli pentru teatre etc.

Guvernul impune și o limită de cazuri de COVID-19 la nivel de județ, care, odată depășită, poate duce la închiderea restaurantelor.


Deși se redeschid restauranetele, cluburile și barurile rămân închise.

Premierul Ludovic Orban a declarat că va exista o limită de cazuri de coronavirus, de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, care, dacă va fi depășită la nivel județean, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor închide. Totuși, se lasă la latitudinea comitetelor județene pentru situații de urgență să permită funcționarea restaurantelor într-o localitate unde incidența cazurilor de coronavirus este sub limita de 1,5/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, chiar dacă la nivel județean acest prag este depășit sau, invers, să închidă activitățile într-o localitate unde pragul este depășit, chiar dacă județul în ansamblu este sub prag.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here