Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava se redeschide de luni, 13 aprilie. Acesta deservește toate persoanele cu diabet zaharat de la nivelul Județului Suceava şi în mod normal realizează zilnic peste 100 de consultații. Anunțul redeschiderii ambulatorului a fost făcut de medicul coordonator Claudiu Cobuz. Acesta a precizat că toate consultațiil și prescipțiile medicale se vor face de la distanță, pacienții putân lua legătura cu medicii prin telefon sau email. Redăm comunicatul de presă trimis de medicul Claudiu Cobuz:

OFERTA SAVCOM 19-24 Octombrie

Diabetul zaharat face parte din grupul afecţiunilor cronice în a căror strategie terapeutică un loc aparte îl ocupă educaţia continuă a pacientului. Pe parcursul evoluţiei bolii trebuie luat în considerare orice eveniment capabil a determina modificarea calităţii vieţii, apariţia complicaţiilor diabetului şi/sau afecţiunilor asociate. Concomitent, trebuie asigurate informaţii şi deprinderi cu privire la noile posibilităţi terapeutice, în scopul unui management corespunzător al bolii şi atingerii unui echilibru metabolic optim. Odată cu declanșarea crizei epidemiologice de la Spitalul Judeţean Suceava, activitatea ambulatoriului a fost sistată, iar prescrierea medicaţiei antidiabetice se efectuează cu mare dificultate la nivelul medicilor de familie. Potrivit HG 252/30 martie 2020, publicată în Monitorul Oficial 266/31 martie 2020, medicii din ambulatoriu pot acorda, pe perioada stării de urgență, consultații la distanță, astfel încât telemedicina oferă un număr mare de servicii pentru pacienți, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil pentru pacienții cu diabet zaharat pe perioada pandemiei.
Începând cu data de 13 aprilie 2020, Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava îşi va relua activitatea pentru consultații şi prescriere de reţete prin sistemul de telemedicină, conform prevederilor legale în vigoare.
Pacienţii cu diabet zaharat nu se vor deplasa la spital, ci vor putea trimite email pe adresa ambdiabet@spjsv.ro. şi/sau vor suna la următoarele nr. de telefon în intervalul orar 8-15:
Dr. Cobuz Claudiu – medic primar coordonator 0783 156486
Dr. Clus Simona – medic primar 0755 946000
Dr. Chiţan Cristina – medic specialist 0745 769856
În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile zilnic, ori de cate ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienților noştri cu diabet zaharat.
Mulţumim domnului Manager Col. Dr. Derioiu Daniel şi domnului Director medical Lt.-Col. Dr. Chioralia Dinu pentru sprijinul acordat!

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here