Servicii Comunale SA Rădăuți a fost amendată cu peste 200.000 lei pentru depozitări ilegale de deșeuri. Gunoaiele erau aruncate la fosta groapă de gunoi a orașului.
În urma unei petiții transmisă la Garda Națională de Mediu – Comisariatul județean Suceava și ulterior Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava referitoare la depozitări/eliminări de deșeuri menajere și reciclabile (fracția umedă si fracția uscată) pe fosta groapă de gunoi a municipiului Rădăuți, s-a format de urgență o echipă mixtă de control.
La verificările în teren s-a constatat că operatorul SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuți a depozitat deșeuri de orice fel (pomi de Crăciun, canapele, anvelope uzate, deșeuri textile, deșeuri menajere, deșeuri din hârtie/carton, deșeuri din folie/pet, deșeuri din plastic, deșeuri din construcții, cadavre de animale, etc.), drept urmare societății i s-au impus măsuri ferme de remediere a deficiențelor constatate și s-au aplicat sancțiuni contravenționale.
Astfel, Garda de Mediu Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 70.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deseurilor, o sanctiune în cuantum de 100.000 lei conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.
S.G.A. Suceava a aplicat o sancțiune în cuantum de 35.000 lei, conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996.

1 COMENTARIU

  1. Rog respectuos să se sesizeze cineva abilitat și ce sume încasează Serviciile Comunale de la cei care avem centrale termice proprii.Pentru 1 m de țeavă ruginită și rece care trece prin apartament încaseaza pe factură 50 lei lunar,pentru încălzire!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.