Șefa DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, atrage atenția că în județ situația infectărilor cu COVID-19 este îngrijorătoare. Aceasta recomandă sucevenilor să se vaccineze și să respecte cu strictețe normele igienico-sanitare.

Într-un comunicat de presă remis de DSP Suceava, vineri dimineață, se recomandă sucevenilor:
 Evitați locurile aglomerate,
 păstrați distanța socială,
 purtați obligatoriu masca în spațiile publice închise și în spațiile deschise aglomerate.
 Nu în ultimul rând, vaccinați-vă! Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.

Se evidențiază o creștere alarmantă a numărului de cazuri Covid-19 depistate zilnic, precum și a numărului persoanelor infectate cu Covid-19 internate :
– Există doar 11 UAT-uri pe raza județului Suceava, în momentul de față, care au incidența 0%o.
– Un număr de 56 localități, în momentul de față au incidența sub 1%o, și ținând cont de faptul că, urmărită în ultima săptămână, aceasta incidenta este staționară, să spunem că lucrurile sunt oarecum sub control;
– Un număr de 35 localități au incidența între 1-2%o. Cele mai multe dintre acestea fiind localități mici, cu număr de populație scăzut, au avut câteva cazuri (ulterior contacții lor), dar fiind respectate cu strictețe izolarea și carantinarea bolnavilor și contacților, se păstrează în aceste cifre. In aceeași categorie între 1-2%o, sunt însă și localități unde incidența crește de la zi la zi : Bălcăuți, Cajvana, Câmpulung Moldovenesc, Dornești, Frătăuții Noi, Marginea, Milișăuți, Mușenița, Pătrăuți, Pârteștii de Jos, Rădăuți, Suceava, Scheia, Todirești, Udești, Vadu Moldovei, Vama și Volovăț ;

Problema devine îngrijorătoare pentru 8 UAT- uri din județ care au incindența peste 3%o, una dintre ele este staționară (Horodnic de Jos 4,03%o), însă la celelalte, se observă o creștere clară : Botoșana de la 4,09 la 5,21%o, Frătăuții Vechi de la 1,82 la 3,63%o, Gălănești de la 1,26 la 3,16%o, Horodnic de Sus de la 3,01 la 3,72%o, Poieni Solca de la 3,50 la 5,25%o , Rădășeni de la 1,23 la aproape 3%o si Solca de la 1,52 la 3,79%o .
In ceea ce privește numărul de persoane infectate cu Covid-19 internate în spital, cifrele vorbesc de la sine :
– La 01 septembrie un total de 99 internați, din care 11 la ATI, 0 decedați pe zi
– La 09 septembrie un total de 212 internați, din care 17 la ATI, 1 decedat pe zi
– La 16 septembrie un total de 341 internați, din care 16 la ATI, 8 decedați.

Până la jumătatea lunii septembrie a.c. – un total de 380 internați în spital și 26 decese, comparativ cu luna august a.c. când a fost centralizat un total de 234 internați și 13 decese.

Până la jumătatea lunii septembrie a.c. 1270 persoane infectate cu Covid-19, comparativ cu întreaga luna septembrie anul trecut 1252 (când nu exista la dispoziție vaccinul anti Covid-19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.