material lemnos confiscat
sursă foto ZCH.ro

Polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, în perioada 07 – 08 iulie, s-au deplasat în comuna Stulpicani, pe un drum forestier unde a fost depistata autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani din comuna Vadu Negrilesei care transporta material lemnos respectiv lemn rotund rășinoase.
Conducătorul auto nu a putut prezenta niciun aviz de însoțire al materialului lemnos, fapt pentru care s-a procedat la interogarea aplicației informatice, stabilindu-se faptul că, nu a fost generat nici un cod unic online. În urma inventarierii materialului lemnos de către specialiștii silvici, s-a stabilit că acesta a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 19,18 mc lemn rotund rășinoase. În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă in valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantitătii de 19,18 mc in valoare de 5.581 lei care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Stulpicani.
În continuarea verificărilor, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani este administratorul unei societăţi comerciale din comuna Stulpicani, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea controlului societătii pe linia respectării prevederilor legale privind achiziția, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.
În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat fără avize de insotire a materialului lemnos cantitatea de 16,34 mc cherestea răsinoase si cantitatea de 84,40 mc lemn rotund răsinoase din depozitul societătii.
De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, reprezentată de bărbatul de 36 de ani, aplicandu-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,34 mc cherestea răsinoase în valoare de 11.748 lei și a 84,40 m.c. lemn lucru rășinoase în valoare de 14.516 lei.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here