Șofer beat blocat de polițiști în trafic după o urmărire. S-a întâmplat duminică seară, la Șaru Dornei.

Șoferul băut și fără permis de conducere a fost urmărit pe o distanță de circa 2 kilometri după care a fost blocat de polițiști în trafic.

Polițiștii de la Vatra Dornei, în timp ce desfășurau activități specifice pe DC 82 Sărișoru Mare din comuna Șaru Dornei, au făcut semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele luminoase și acustice, unui autoturism VW care circula din sens opus.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele efectuate de lucrătorii de poliție, fapt pentru care aceștia au plecat în urmărirea
mașinii în cauză.

După o urmărire de aproximativ 2 kilometri, autoturismul a fost blocat și polițiștii au pus mâna pe șoferul fugar. Este vorba despre un tânăr de 23 ani, din comuna Șaru Dornei, care nu posedă permis de conducere.

Deoarece conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe locul dreapta față a autoturismului a fost identificat proprietarul mașinii, un bărbat de 38 ani, din comuna Șaru Dornei, care i l-a încredințat vehiculul conducătorului auto deși cunoștea faptul că acesta se află sub influența băuturilor alcoolice și nu posedă permis de conducere.

S-a dispus reţinerea conducătorului auto pentru 24 de ore, acesta fiind condus şi introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal ambilor bărbați, privind infracțiunile de „conducere fără permis”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.