Șoferul care a spulberat-o cu mașina pe jandarmerița Irina Airinei și pe fiica acesteia, în timp ce ele se aflau pe trecerea de pietoni de la Tribunal, a fost condamnat, la patru ani, șase luni și 20 de zile de închisoare din care se deduce perioada în care a fost reținut și arestat din noiembrie 2018 până în februarie 2019. Aceasta este pedeapsa dată de judecători pentru Chetrariu Bogdan Florin după ce tânărul a luat o viață – jandarmerița Irina Airinei a decedat iar pe alta a distrus-o – fiica de nici doi ani a femeii, care a ajuns în comă la spital și a necesitat luni în șir internare și tratament de recuperare.

Cum s-a petrecut accidentul 

Bărbatul de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, gonea într-o zonă cu treceri de pietoni din centrul Sucevei .El  nu a frânat înainte de a intra în jandarmeriță și în fiica acesteia (aflată în cărucior) și nici nu a luat vreo măsură pentru evitatea unui accident într-o zonă cu treceri de pietoni – circulând imprudent. Purtătoarea de cuvânt Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Irina Airinei, şi fiica ei de numai un an, au fost spulberate pe trecerea de pietoni din dreptul Tribunalului Suceava. Femeia de 40 de ani, aflată în concediu de creştere a copilului, ieşire cu micuţa la plimbare. Cele două au fost lovite în plin, pe o trecere de pietoni semnalizată în culoarea roşie. În urma impactului violent, femeia a fost proiectată pe asfalt la 40 de metri distanţă în timp ce căruciorul în care era fetiţa ei a zburat 30 de metri până pe trotuar. Șoferul nu era băut însă, comform martorilor, circula cu viteză.

Șoferul trebuie să plătească și despăgubiri

Instanţa a luat act și de tranzacţia încheiată între părţile civile Airinei Larisa Mihaela, prin reprezentant legal Maniliuc Victor Daniel, Maniliuc Victor-Daniel, Airinei Gheghe, Airinei Adela, Airinei Doru, Airinei Oliviu şi ALLIANZ ŢIRIAC Asigurări S.A. din Suceava, prin care, în vederea stingerii pretenţiilor civile reprezentate de daunele materiale (cheltuieli de înmormântare, pomeniri, inclusiv viitoare, penalităţi de întârziere, dobânzi, cheltuieli de judecată) şi daune morale, pe care părţile prejudiciate le-au formulat faţă de Allianz-ŢIRIAC Asigurări SA – asigurător al autoturismului condus de Chetrariu Bogdan Florin se obligă să achite în termen de 10 (zece) zile lucrătoare de la data încheierii tranzacţiei, suma totală de 671.626.44 lei. Judecătorii au decis ca  asiguratorii S.C. Allianz – Ţiriac Asigurări S.A. şi City Insurance SA. să plătească  Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie Iaşi  24.568,30 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate pacientei AIRINEI LARISA MIHAELA (fiica jandarmeriței Irina Airinei), internată în perioada 16.11.2018 -07.12.2018, și către Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava a sumei de 2.916,46 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare de care a beneficiat partea vătămată Airinei Larisa Mihaela la unitatea spitalicească ca urmare accidentului rutier în care a fost implicată la data de 14.11.2018.

 

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here