Șofer recalcitrant reținut după o urmărire în trafic și după ce a fost violent cu polițiștii. Incidentul s-a petrecut luni după amiază iar șoferul a fost oprit în zona Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Polițiștii de la Gălănești, aflându-se în executarea serviciului de patrulare pe raza comunei Putna, au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că o persoană aflată în stare de ebrietate conduce autoturismul pe raza comunei.

Lucrătorii de poliție au identificat în trafic autoturismul respectiv și au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto însă acesta nu s-a conformat. Individul și-a continuat deplasarea, fiind urmărit pe o distanță de circa 4 kilometri pe drumul comunal Bodârlău și ulterior pe drumul comunal ”Mănăstirea Sihăstria Putnei”.

În timp ce era urmărit de către echipajul de poliție, conducătorul autoturismului a oprit pe mijlocul drumului comunal ”Mănăstirea Sihăstria Putnei”, blocând ambele sensuri de mers și a coborât de la volan. El a fost interceptat imediat și legitimat de către lucrătorii de poliție. În momentul legitimării, bărbatul s-a manifestat agresiv, a refuzat să se legitimeze și a adresat cuvinte și expresii jignitoare polițiștilor.

În aceste condiții, conducătorul auto a fost imobilizat prin încătușare și a fost condus la sediul secției de poliție, ocazie cu care a fost identificat în persoana numitului Gîngă Cătălin, cu domiciliul în comuna Putna. Autoturismul condus de acesta avea și poliță RCA expirată.

Întrucât Gîngă Cătălin mirosea a alcool i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat testarea, fiind condus ulterior la Spitalul Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge, însă în incinta spitalului a refuzat să poarte masca de protecție.

Acesta a refuzat și recoltarea de probe biologice, motiv pentru care a fost condus pentru cercetări și audieri la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești.

În data de 01.11.2021 începând cu ora 20:00, numitul Gîngă Cătălin a fost audiat în calitate de suspect, în prezența avocatului desemnat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de ”Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 ore începând cu ora 21:30, urmând ca la data de 02.11.2021 să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar.

De asemenea față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă pentru comiterea a 4 contravenții în valoare totală 4.095 lei respectiv :

– Lipsă poliță RCA – faptă prev de art. 31 din Legea 132/2007 sancționată de art. 37 alin. 9 – cu Avertisment și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului SV 19 GNG

– Lipsa actelor autoturismului și ale conducătorului auto faptă prev de art. 147 pct 1 din HG 1319/2006 sancționată de art. 101 alin. 1 pct. 18 din OUG 195/2002 cu amendă 870 lei

– Neoprire la semnalul agentului de poliție faptă prev de art. 31 lit. a din OUG 195/2002 sancționat de 100 alin. 3 lit. f din OUG 195/2002 – amendă 725 lei

– Refuzul portului măștii de protecție faptă prevăzută de art. 65 lit. h raportat la Anexa 2 din HG 1090/2021 sancționat de art. 66 lit. a din Legea 55/2020 – amendă 2.500 lei

La nivelul secției a fost constituită escortă numitul Gîngă Cătălin fiind condus și introdus în arestul CRAP Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.