mascați poliție
foto arhivă

Șofer trimis în judecată după ce a produs un accident, a plecat de la locul faptei și a lăsat victima acasă – unde a murit. Este vorba despre accidentul mortal de pe 5 ianuarie, de la Ostra.

Șoferul a dat cu mașina peste unchiul său dar nu l-a dus la spital și nici nu a anunțat poliție, deși pietonul era rănit. El l-a luat pe bărbat, l-a urcat în mașină și l-a dus acasă, lăsându-l în pat. Victima locuia singură și a fost găsită fără suflare de un cin după câteva zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a șoferului pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor, modificarea şi ştergerea urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la faţa locului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, reținându-se următoarele:

Lata de 05.01.2021, în jurul orelor 19:30, după ce a acroşat cu autoutilitara pe care o conducea pe drum public o persoană de sex masculin care se deplasa pe marginea părţii carosabile pe care a proiectat-o la sol, a coborât din autovehicul și constatând că victima era unchiul său, a transportat-o la domiciliul acesteia.

Deși victima prezenta leziuni grave care nu-i permiteau deplasarea, având membrele inferioare fracturate, a așezat-o pe pat, în cameră fiind întuneric. Inculpatul a pus telefonul mobil al persoanei vătămate, care îi căzuse în momentul accidentului rutier, pe pervazul geamului din locuinţă. Deși cunoștea că victima locuieşte singură și a observat că se află într-o stare medicală gravă, a lăsat-o fără nici o supraveghere, fără a-i acorda minime îngrijiri medicale, fără a solicita ulterior şi fără a-i da acesteia posibilitatea apelării telefonice în vederea deplasării unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, fără a anunţa vreo altă persoană despre ce s-a întâmplat.

Urmare a acțiunii inculpatului și a imposibilității de a se interveni pentru salvarea vieții victimei, aceasta a decedat la data de 7.01.2021. Potrivit concluziilor raportului de necropsie, moartea victimei a fost violentă și s-a putut datora insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă hemoragiei externe secundară fracturilor deschise.

Polițiștii au aflat tot adevărul după ce au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere din localitate, ei fiind suspicioși în ce privește circumstanțele decesului. Așa au descoperit oamenii legii că bărbatul de 50 de ani a suferit un grav accident rutier pe care șoferul a încercat să îl mușamalizeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.