Șoferiță de 20 de ani, pericol public, lăsată fără permis după ce a fost filmată în trafic. Tânăra a efectuat o depășire neregulamentară în Zona Zidului Morții, de lângă municipiul Suceava.

La data de 25.08.2023, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de catre un șofer care a efectuat o manevră neregulamentară de depășire, pe DN17.

Gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, stabilind că autoturismul surprins în imaginile video a fost condus la data de 22.08.2023, ora 21:27 pe DN 17 ( în proximitatea intersecției cu VO2P- Zidul Morții), de către o tânără de 20 ani, din comuna Stroiești.

Aceasta  a condus autoturismul pe DN 17, direcția Gura Humorului-Suceava și a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului “Depășirea interzisă” prin încălcarea marcajului longitudinal continuu, punând în pericol evident siguranța celorlalți participanți la trafic care au efectuat manevre de evitare a impactului.

Din imaginile surprinse de un alt șofer se vede clar cum șoferița intră aiurea pe contrasens, pe linie continuă, iar din față venea an alt vehicul – care circula regulamentar pe banda sa de mers.

După îndeplinirea tuturor activităților procedurale specifice, pentru abaterile săvârșite, față de conducătoarea auto s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 101 alin.(3) lit. (g) din OUG 195/2002 privind circulație pe drumurile publice, fiind aplicată măsura principală a amenzii în cuantum de 870 lei și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 60 zile.

În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave.

Acesta face încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.