Spitalul de Îngrijiri Paleative „Sf. Mucenic Zenovie Doctorul” din Suceava funcționează în condiții perfecte chiar și pe timp de pandemie, fiind în prezent alinare și casă pentru 32 de pacienți. În această unitate medicală nu s-a înregistrat nici un caz de COVID-19 după ce au fost luate măsuri drastice. Accesul vizitatorilor a fost restricționat iar internările se fac numai după ce solicitanții sunt testați pentru COVID-19 (se recoltează probe în acest centru însă probele de sânge sunt lucrate în laboratoare de specialitate).
Amplasat în zona fostei pensiuni Jenica din municipul Suceava, Centrul „Sf. Mucenic Zenovie Doctorul” este o investiţie privată, prima de acest fel a firmei Ritmic Medical, o investiție care la ora deschiderii spitalului se ridica la 1,1 milioane de euro. Unitatea medicală, cu o capacitate de 43 de locuri, are dotări de top dar și personal calificat: medici, asistente și infirmiere. Spitalul este dotat inclusiv cu ambulanţă proprie, achiziţionată din Germania.
Directorul centrului de îngrijiri paleative, Ioan Crap (fost șef al IPJ Suceava în trecut), ne-a declarat că unitatea are 4 medici angajați, toți specializați în îngrijiri paleative dar și cu alte specializări, dar și doi kineto-terapeuți, asistente proprii și infirmiere. De asemenea, centrul are contracte cu medici psihiatri, cu psihologi și cu neurologi. Ioan Crap a precizat că unitatea medical prirvată este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (o parte din servicii se decontează de stat) dar și cu spitale din județ – în cazul în care pacienți în stare foarte gravă ar necesita transfer. Pe vreme de pandemie totuși se recurge la varianta unui transfer în alt spital doar în cazuri extreme, cadrele din centru solicitând deplasarea unui medic specialist în centrul privat la nevoie. Ioan Crap a menționat că se iau măsuri speciale tocmai pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus. Bolnavii de aici au parte de condiții de cazare excelente, de alimentație adecvată dar și de tratamentul necesar și de consilieri psihologică, grija pentru pacient fiind pe primul plan. Informații suplimentare despre condițiile din centru și despre serviciile oferite le puteți afla accesând adresa: http://www.ritmicmedical.ro/

OFERTA SAVCOM 26-31 Octombrie

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here