Județul Suceava se află sub incidența unui cod portocaliu de ploi torențiale.

Meteorologii au emis joi noi alerte de ploi torențiale cu grindină. 18 județe intră sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente. La munte, ploile vor topi zăpada.

Alerta Cod portocaliu intră în vigoare joi, ora 16.00 și expiră vineri la ora 21.00.

Meteorologii anunță ploi abundente în județele: Suceava, Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Bacău.

Vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40 – 50 și pe arii restrânse 60 – 70 litri pe metru pătrat.

La altitudini de peste 2.000 de metri ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70 – 90 de cm încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

UPDATE: Și hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundații pe râuri din 12 județe, printre care și Suceava, până sâmbătă la ora 12.00. În județul Suceava se pot produce inundații pe râurile: Suceava, Bistrița și Moldova, precum și pe afluenții lor.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here