Tot personalul din școli și grădinițe va fi testat pentru COVID 19, în municipiul Suceava.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că personalul unităților de învățământ din Suceava va fi testat pentru Covid 19, cu 72 de ore înainte de începerea noului an școlar.

Primăria Suceava va suporta aceste cheltuieli iar personalul va fi testat pentru Covid 19 tocmai pentru a nu apărea focare de boală în unitățile de învățământ.

În momentul de față sunt 1950 de angajați în școlile și grădinițele din municipiul Suceava, cadre didactice și personal auxiliar.

„Săptămâna viitoare vom avea o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care voi propune ca toate cadrele didactice, înainte de începerea școlii, cu 72 de ore, să aibă făcut un test Covid 19. Primăria Municipiului Suceava va suporta aceste cheltuieli. Am cerut directorilor de școli să solicite acest lucru. În cursul zilei de joi vom avea ședință de Consiliu Local, voi face un amendament la proiectul de rectificare bugetară să prindem aceste sume în bugetul școlilor. Școlile, mai departe angajează pe bază de prestări servicii un laborator care să facă aceste teste. Mi se pare normal și corect să fie așa, pentru că facem toate aceste eforturi, dar trebuie să ne asigurăm la plecare, că toți care intră în școală acolo și cadrele didactice și auxiliare, care intră în contact cu elevii trebuie să aibă acest test făcut, spunem noi cu 72 de ore înainte de începerea școlii. Școala va începe luni, ar trebuie ca aceștia undeva vineri să aibă făcut acest test Covid 19”, a declarat Ion Lungu.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here