Prefectura Suceava

Marți dimineață, în județul Suceava sunt 253 de persoane aflate în carantină instituționalizată și 2898 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu.
În perioada 15 – 24 martie au ieșit din autoizolare un număr de 324 de persoane.
Marți dimineață, Grupul de Comunicare Strategică a informat că la nivel național a fost raportat al 8 lea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba de un pacient în vârstă de 70 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul era venit din Italia, împreună cu fiica sa, care, în acest moment se află în autoizolare. El a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, secția ATI, în data de 19.03.2020 cu insuficiență respiratorie. Acesta suferea de boli preexistente, pentru care urma un tratament cu insulină, și avea obezitate grad II.
„În completarea comunicatului de luni și după clarificarea unor aspecte tehnice cu dr. Franciuc Irina, președintele Asociației Județene a Medicilor de Familie și vicepreședinte al Societății Naționale a Medicilor de Familie, vă comunicăm că în perioada STĂRII de URGENȚĂ, consultațile se vor efectua numai cu programare telefonică prealabilă sau prin celelalte canale de comunicare la distanță (sms, email, whatsapp etc). CABINETELE MEDICILOR DE FAMILIE vor avea afișate numerele de telefon și adresa de email ale echipei cabinetului care este instruită să acorde sfaturile medicale și conduita de urmat. Este interzisă și periculoasă prezentarea la cabinet fără a comunica înainte cu echipa medicului de familie. Pacienții vor contacta cabinetul medical prin toate mijloacele de comunicare la distanță (telefonic, sms,email,whatsapp)”, a transmis Prefectura Suceava.

 
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here