Biserica Sfinții Constantin și Elena Suceava

Preotul care a oficiat botezul soldat cu decesul bebelușului de 6 săptămâni a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut marți de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta a declarat că preotul sucevean va fi suspendat până la finalizarea anchetei.

„Va suporta consecințele, este cetățean ca noi toți”
”Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit MedikaTv, citat de Libertatea.ro.

De altfel, preotul respectiv este în stare de șoc și nu a mai slujit din ziua incidentului.

Preotul de la Biserica Sfinții Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca este cercetat atât de procurori cât și de superiorii săi de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Bebelușul, pe nume Iustin, a început să se simtă rău și a devenit ulterior inconștient după ce a fost scufundat în cristelniță, la botez, duminică după-amiază. El a ajuns în stop cardio-respirator la Spitalul Județean Suceava iar după ce a fost resuscitat la Urgențe a fost internat la ATI.

Băiețelul a decedat la câteva ore după botez, în timp ce era intubat și respira pe aparate. Medicii i-au scos lichid din plămâni.

UPDATE: Necropsia bebelușului, care trebuia să fie făcută marți, a fost amânată pentru miercuri. Trei medici legiști vor asista la necropsie din care unul este un specialist de la Deva – a cărui prezență a fost solicitată de preot prin avocatul său. Acesta a cerut efectuarea unei expertize pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului și starea de sănătate a bebelușului.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here