Tânăr de 19 ani reținut în arestul IPJ după ce, la beție, a intrat cu mașina în poarta unei case. Individul nu are permis de conducere.

Sâmbătă, ora 23.18, lucrătorii din cadrul SPR 13 Bălcăuți, au fost sesizati prin SNUAU 112 de către un localnic din Calafindești despre faptul că un autoturism s-a izbit în poarta locuinței sale.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul marca Ford Fiesta care era intrat prin poarta de acces vehicule în curtea imobilului. Lângă autoturism se afla conducătorul auto în persoana numitului Pesclevei Petru, de 19 ani, din Calafindești.

Tânărul, în prezența organelor de poliție, a recunoscut faptul că condus autoturismul și a mărturisit că din cauza consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul volanului și s-a izbit în poarta de acces vehicule din gospodărie respectivă.

Întrucât Pesclevei Petru mirosea a alcool și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a procedat la verificarea lui în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care a rezultat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vohicule.

Tânărul a fost condus la Spitalul Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere valabil pentru nicio categorie” și ”conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

În urma accidentului a rezultat distrugerea parțială a porții de acces vehicule și avarierea autoturismului în partea din față.

La data de 1 august, la ora 04.30, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului.

La nivelul secției s-a constituit escortă, care l-a depus pe Pesclevei Petru în Arestul IPJ Suceava.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here