sursa foto:editia.ro

Mașină scăpată de sub control în timp ce șoferul era urmărit de polițiști. Vehiculul a derapat, a ieșit de pe șosea și a zburat într-un lan de grâu. Luni seară, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, aflându-se în serviciul de patrulare și control trafic pe raza comunei Bilca, DJ 178 C, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism Audi A4, înmatriculat în Irlanda, care se deplasa pe direcția Frătăuții Noi – Vicovu de Sus. Conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare. S-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice şi luminoase pornite, iar după aproximativ 3 kilometri, cu polițiști de urmă, șoferul a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un lan cu grâu. Din autoturism au ieșit două persoane, care au fugit în vegetația din apropiere și aau abandonat autoturismul. Agenții de poliție i-au urmărit însă și au reușit imobilizarea acestora.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla Topîrdău Gheorghe, de 24 ani, din comuna Putna, persoană ce nu deține permis de conducere valabil. Totodată, cu ocazia verificării autoturismului s-a constatat faptul că acesta are polița RCA expirată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Topîrdău Gheorghe se află sub control judiciar cu interdicția de a mai conduce autoturisme și de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv comuna Putna, ca urmare a faptului că la data de 18.05.2020, în jurul orei 01.00, a condus pe raza comunei Putna un autoturism tot fără a poseda permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.
În baza probatoriului administrat și a consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Topîrdău Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și reținerea acestuia, pe o perioadă de 24 ore, începând cu 15.06.2020, ora 23.45, până la 16.06.2020, ora 23.45, urmând a se dispune revocarea controlului judiciar și înlocuirea acestuia cu arestarea preventivă pentru 30 zile.
Suspectul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here