poliție rutieră

Tânăr din Grănicești prins la volan beat și fără permis de conducere, după o urmărire în trafic.

Tânărul a intrat în atenția polițiștilor după ce a demarat în trombă din fața unui magazin când a observat un echipaj apropiindu-se.

Miercuri seară, polițiștii din cadrul SPR 13 Bălcăuți, pe raza comunei Grănicești, sat Iacobești, pe drumul comunal DC 38, au identificat autoturismul MERCEDES care era staționat în fața magazinului S.C. Garoafa S.R.L.. În interior se aflau două persoane.

La vederea echipajului de poliție, șoferul a demarat în trombă, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză cu semnalele luminoase și acustice pornite.

În continuare autoturismul Mercedes s-a deplasat în direcția Racova, a mers circa 1 km pe drumul comunal după care a intrat pe DN2(E85), unde s-a deplasat aproximativ 300 m în direcția Suceava către Siret. După aceea vehiculul a virat la dreapta spre DC 38 Românești, unde a oprit după aproximativ 400 m.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Grănicești, iar pe scaunul pasagerului din dreapta se afla un amic.

S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române a tânărului, ocazie cu care a rezultat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.

Întrucât acesta mirosea a alcool și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit în acest caz dosar penal privind infracţiunile de ,,conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul prins la volan beat și fără permis a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here