Tânăr mort pe masa de operație, după ce a fost anesteziat, la spitalul din Vatra Dornei. Este vorba despre un pacient de doar 28 de ani, care se internase pentru a fi operat.

Tânărul, pe nume Valeriu Stoilov, cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei, suferise un accident banal la un meci de fotbal cu prietenii.

Pentru că avea dureri la un cot el a mers la spital, unde i s-a comunicat după investigații că ar avea o fractură la cot și trebuia supus unei intervenții chirurgicale.

Pe data de 13 martie, Valeriu Stoilov a venit la spital, pe propriile picioare, pentru a se interna în vederea operației.

Miercuri, 15 martie, el a fost dus în sala de operație dar după ce a fost anesteziat a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au reușit inițial să îi repornească inima dar tânărul a intrat în al doilea stop cardio-respirator.

Directorul medical al spitalului din vatra Dornei, Cristian Rusu, declară că pacientului i s-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră și jumătate după al doilea stop cardio -respirator, dar a fost în zadar. În final s-a declarat decesul acestuia.

Cristian Rusu susține că după internarea în spital i s-au făcut toate investigațiile și s-a stabilit că nu are alte afecțiuni.

Acesta declară că medicul care a făcut anestezia este un doctor cu experiență și nu a avut vreodată probleme cu pacienții în timpul operațiilor.

Directorul medical al spitalului din Vatra Dornei susține că tânărul ar fi fost testat dacă are alergie la vreo substanță folosită la anestezie.

Valeriu Stoilov este acum plâns de cunoscuți și prieteni, iar pe rețelele de socializare mesajele de condoleanțe curg.

Oamenii sunt în tare de șoc și vor să afle care a fost cauza decesului, mai ales că tânărul era sănătos și venise la spital pe propriile picioare.

Polițiștii dar și procurorii de la Vatra Dornei fac cercetări în acest caz, în cadrul unui dosar de ucidere din culpă. Ei așteaptă rezultatele necropsiei.

Valeriu Stoilov avea domiciliul în acte în județul Neamț dar stătea la Vatra Dornei.

Acesta urma să își susțină lucrarea de doctorat și să se căsătorească.

Mama tânărului este în stare de șoc și se întreabă cum a fost posibil ca fiul ei să moară, în secolul XXI, de la o mână ruptă. Ea îl acuză pe medicul anestezist despre care spune că este foarte bătrân și ar trebui să lase loc medicilor mai tineri.

De altfel, femeia a discutat cu anestezistul, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu fiul ei, iar doctorul i-ar fi răspuns că se simte deranjat de întrebările sale.

Femeia spune că va depune plângeri peste tot pentru a afla cine se face vinovat de moartea fiului său, care era perfect sănătos și practica sporturi de mic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.