Tânăr reținut după ce a furat un BMW dintr-un service auto. Incidentul s-a petrecut duminică, la Marginea iar hoțul nu deține permis de conducere.

Duminică, în jurul orei 09.30, polițiștii din Marginea, au fost sesizați de către un bărbat din comuna Marginea cu privire la faptul că un autoturism a fost sustras de către persoane necunoscute.

Din verificările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că la data de 02 februarie, un bărbat din comuna Sucevița, și-a adus autoturismul la reparat la un service auto din comuna Marginea. Autoturismul a fost lăsat în spatele casei, iar cheia autoturismului a fost introdusă într-un sertar din interiorul atelierului auto.

În noaptea dintre 03 spre 04 februarie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în clădirea atelierului auto, au luat cheia și au sustras autoturismul. Valoarea autoturismului sustras a fost estimată de către persoana vătămată la suma de 2.500 euro.

În urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea, autoturismul sustras a fost identificat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul din care a fost sustras, fiind abandonat.

De asemenea, s-a procedat la identificarea bărbatului bănuit de comiterea faptei, respectiv un tânăr 23 de ani care locuiește în vecinătatea locului producerii evenimentului, acesta recunoscând în fața lucrătorilor de poliție cele întâmplate și precizând că, la data de 03 februarie în jurul orei 22.30 a sustras autoturismul pe care, în scurt timp, l-a abandonat pe o stradă din comuna Marginea din cauza unor defecțiuni mecanice. Acesta a precizat că a mai încercat să sustragă și un alt autoturism, însă nu a reușit, deoarece și acesta prezenta defecțiuni mecanice.

Totodată, din verificări a reieșit că tânărul nu posedă permis de conducere.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 23 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, s-a stabilit că bărbatul de 23 ani se află sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar în urma ordonanței procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Având în vedere acestea, în urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea bărbatului de 23 pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.