poliție rutieră

O tânără de 17 ani și mama acesteia s-au ales cu dosare penale, după ce minora a fost depistată conducând un autoturism.

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 41 din comuna Satu Mare, autoturismul condus de o minoră de 17 ani, din comuna Dornești, în care se afla ca pasageră mama acesteia, o femeie de 51 de ani din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că aceasta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, tânăra a rugat-o pe mama ei să-i permită să conducă autoturismul pentru a-și forma deprinderi, lucru cu care aceasta a fost de acord, deși cunoștea faptul că fiica sa nu posedă permis de conducere.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosare penal, minora de 17 ani fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar femeia de 51 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here