Doi bărbați au băut împreună ore întregi la bar după care au decis să vândă unui altuia o mașină fără numere de înmatriculare valabile. Mai mult, cumpărătorul, care era în stare avansată de ebrietate, a vrut să probeze mașina chiar dacă nu are permis de conducere. Nu a mers prea mult deoarece a pierdut controlul volanului iar mașina a rămas blocată pe o cale ferată. Incidentul s-a petrecut duminică seară. În jurul orei 19.10, pe raza orașului Liteni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Liteni, au observat un autoturism în timp ce era tractat de pe calea ferată, din apropierea trecerii la nivel cu calea ferată a D.J. 208 C către satul Roșcani. Lângă autoturism au fost identificați Rapciuc Constantin, de 36 ani, din comuna Ipotești – în calitate de conducător auto, și Tauciuc Radu din Suceava, în calitate de proprietar al vehiculului, precum și conducătorul autoturismului care a efectuat tractarea. În urma cercetărilor a reieșit însă o adevărată telenovelă.
În după amiaza zilei de duminică Rapciuc Constantin a mers într-un bar din apropierea Pieței Mari Suceava, unde l-a cunoscut întâmplător pe Tauciuc Doru, s-au împrietenit și au consumat băuturi alcoolice, Rapciuc Constantin consumând mai multe beri.
După ce au ajuns în stare de ebrietate, Tauciuc Doru i-a propus lui Rapciuc Constantin să îi vândă un autoturism Ford Focus, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 08.01.2020, contra sumei de 1.000 euro, deși acesta din urmă nu avea asupra sa decât o sumă mică de bani. Rapciuc Constantin a acceptat să cumpere autoturismul, cu promisiunea că îi va aduce banii ulterior, și chiar s-a hotărât să probeze autoturismul până la locuința mamei sale din comuna Ipotești, deși a fost atenționat de Tauciuc Radu că autoturismul nu are numere de înmatriculare valabile. Rapciuc Constantin, însoțit și de Tauciuc Radu, a condus autoturismul prin municipiul Suceava apoi pe D.J. 208 A, a trecut de comuna Ipotești și a ajuns până în orașul Liteni, la aproximativ 30 de kilometri distanță de destinația fixată inițial. În timp ce reveneau către municipiul Suceava, la intersecția D.J. 208 A cu D.J. 208 C, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată către satul Roșcani, Rapciuc Constantin a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a derapat de pe partea carosabilă și a ajuns cu partea spate a autoturismului peste calea ferată. La fața locului au oprit mai multe autoturisme între care și cel condus de un șofer care s-a oferit să tracteze de pe calea ferată autoturismul condus de Rapciuc Constantin, pentru a nu se bloca traficul feroviar.
În urma interogării bazelor de date auto a rezultat faptul că Rapciuc Constantin nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta nu avea numere de înmatriculare valabile. Rapciuc Constantin a fost testat cu aparatul etilotest la ora 19.13, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducere fără permis”, și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. De asemenea, s-a dispus reținerea șoferului pentru 24 ore.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here