mascați poliție
foto arhivă

Trei indivizi au fost arestați preventiv după ce au dat țepe prin metoda COVID. Ei au înșelat mai multe persoane după ce ce le-au convins pe acestea că membri de familie sunt în spital internați cu COVID și au nevoie de bani.

Infractorii s-au adaptat la pandemie și dau țepe prin metoda COVID. Culmea, rețeaua era condusă de două persoane aflate după gratii.

Propcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În perioada 31 martie 2021 – 14 aprilie 2021, aceștia au înlesnit activitatea infracţională desfăşurată de alţi doi inculpaţi – fiind încarceraţi în penitenciar.

Cei trei au indus în eroare șapte persoane vătămate, afirmând în mod mincinos că un membru de familie se află în spital pentru a fi tratat ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-Cov2. Ei au pretins diferite sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor.

Ionuț Marius Lucan și Andrei Lucian Boaru, zis Vandamme, s-au prezentat la domiciliile unor victime de unde au preluat diferite sume de bani, iar cel de-al treilea inculpat, Ioan Popescu, avea rolul de a colecta banii şi de a asigura legătura dintre aceştia şi inculpaţii încarceraţi în penitenciar.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here