mascați poliție
foto arhivă

Doi tineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce au încercat să violeze o fată de 16 ani, într-o mașină. Fata a fost bătută și în final a ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde a stat internată. Inițial ea nu a dorit să colaboreze cu polițiștii, dar în final a depus plângere împotriva a trei indivizi, cei doi ajunși în arest și șoferul mașinii respective.

Copila de 16 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, a depus plângere privind tentativa de viol. Conducerea I.P.J. Suceava a dispus constituirea unei echipe operative complexe formate din lucrători ai Poliției Municipiului Suceava, SPR 9 și specialiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic în vederea administrării probatoriului cu celeritate pentru identificarea autorilor și dispunerii de măsuri legale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv: Titianu Marius, de 24 ani, din municipiul Suceava, B.I.Ș.- de 17 ani și un alt tânăr de 18 ani, ambii din comuna Șcheia, ultimul fiind posesorul și totodată conducătorul autoturismului care a fost folosit la comiterea faptei.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că cei trei tineri menționați, au doscutat cu fata la telefon și aceasta a fost de acord să se vadă. Tinerii au mers la domiciliul fetei iar victima s-a deplasat de bunăvoie împreună cu aceștia cu autoturismul în diferite locații de pe raza municipiului Suceava și a comunei Șcheia, sat Mihoveni.

Pe drumul de întoarcere spre comuna Ciprian Porumbescu, numiții Titianu Marius și tânărul de 17 ani au exercitat presiuni și acte de violență asupra victimei cu scopul de a o forța să întrețină raporturi sexuale cu ei. Fata a ripostat și s-a apărat de cei doi, în timp ce indivizii încercau să rupă hainele de pe ea.

La intrarea în comuna Ciprian Porumbescu, la o distanță de aproximativ 5 kilometri de locuința fetei, aceasta i-a cerut șoferului să oprească autoturismul iar tânărul de 18 ani a oprit. Fata a fugit pe un teren agricol, fiind îmbrăcată sumar.

În urma agresiunii, copila a ajuns la spital și a fost examinată din punct de vedere medico-legal, concluzionându-se provizoriu că prezenta pe suprafața corpului leziuni de violență care pledează pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de viol, neprezentând urme specifice de contact sexual recent. În cadrul cercetărilor a fost solicitat sprijinul unui lucrător din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava în vederea consilierii victimei.

Având în vedere probatoriul administrat s-a solicitat au fost emise 3 mandate de percheziție domiciliară.
La nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost întocmit un plan de măsuri în vederea punerii în aplicare a celor 3 mandate de percheziție domiciliară, fiind constituite echipe formate din lucrători ai SPR 9 Șcheia și Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul a 6 lucrători SAS din cadrul IPJ Suceava și a 8 lucrători din cadrul IJJ Suceava.

În baza mandatelor de aducere emise, cele trei persoane au fost conduse la sediul SPR 9 Șcheia pentru continuarea cercetărilor, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea suspecților Titianu Marius și a tânărului de 17 ani, sub aspectul comiterii „tentativei la infracțiunea de viol” pe o durată de 24 ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi inculpați sub aspectul comiterii infracțiunii menționate.

Tinerii au fost prezentați Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Instanța și-a însușit propunerea organului de urmărire penală, emițând pe numele inculpaților mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, fiind introduși în Arestul I.P.J. Suceava.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here