Complexul Comercial Bazar se va redeschide pe 30 mai, însă în condiții speciale, anunță primarul Sucevei – Ion Lungu. Acesta a declarat miercuri că la intrările în Bazar se vor monta tuneluri de dezinfecție. Este vorba despre 4 tuneluri de dezinfecție iar circuitele vor fi regândite. De asemenea, forțele de ordine vor lua măsuri pentru a fi menținută distanța socială.
„Vom monta patru tuneluri ca măsuri de protecție. Patru tuneluri cu substanță dezinfectantă la intrarea în bazar. Două la poarta 1, la intrarea principală. Și acolo vom avea poliția locală care va monitoriza acest lucru. Intrarea se face pe poarta 1 și se poate ieși pe poarta nr. 2, dinspre râul Suceava. La fel se poate intra pe poarta 3, în zona de acces auto și se iese pe poarta nr. 4. Și acolo vom avea organizat flux cu tuneluri de dezinfecție în așa fel încât să putem avea un control în bazar”, a precizat primarul Sucevei.
Ion Lungu a spus că municipalitatea face tot ce este posibil să pentru ca în Bazarul Suceava să fie respectate condițiile legale iar complexul comercial să nu fie transformat într-un focar de coronavirus. Edilul a precizat că barurile și restaurantele din Bazar nu vor fi redeschise. „Au venit la mine o parte din comercianții din bazar, care mi-au spus un lucru care este adevărat. Că de două luni și jumătate o mare parte dintre ei nu au câștigat nici un ban. Nu au din ce trăi… Din păcate nici la Primărie situația nu este astăzi roz. Sperăm să se îndrepte după data de 30 iunie, când vom încasa taxele locale care au fost reprogramate de la data de 31 martie. Ca atare trebuie să dăm o șansă acestor oameni să poată să-și câștige o bucată de pâine”, a mai spus Ion Lungu.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here