Premierul Ludovic Orban vrea să vină la Suceava la acest final de săptămână, susțin surse liberale bine informate. De o săptămână tot aud dintr-o parte sau alta că ar veni la invitația președintelui Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur iar premierul ar urma să poposească pe la Suceava, Moara și Bucșoaia, vezi Doamne, pentru a stabili priorități de investiții pentru județ. Adică – o vizită de campanie electorală cu promisiuni și plimbări prin Bucovina devenită între timp, sub guvernarea magistrală a PNL, Lombardia României. Părerea mea personală este că premierul ar da dovadă de mare tupeu, chiar inconștiență dacă ar ateriza prin Bucovina acum, în condițiile în care atunci când trebuia să o facă, prin martie-aprilie, picior de liberal de la centru nu a ajuns prin Suceava sau prin Bucovina pentru a ne ajuta când am avut nevoie sau măcar pentru a se face că PNL este interesat de această zonă! Și-o fi adus aminte Orban brusc de Suceava și are remușcări că, în așteptarea anticipatelor, a lăsat să intre nestingheriți în valuri aici disporeni întorși din zone cu focare de coronavirus – precum nordul Italiei, și ne aduce acum un spital de campanie?! Vorba aceea – acum vin alții în valuri de prin alte părți, tot slobozi, și poate am avea nevoie de un spital mobil, că tot crește numărul infectărilor! Asta ca să putem redeschide într-adevăr Spitalul Județean Suceava pentru bolnavii din tot județul (cei fără COVID, că sunt mai mulți decât cei infectați), bolnavi care mor pe acasă în lipsă de medici și de tratament! Sau vine Orban să își ceară scuze de la bucovineni pentru modul în care Guvernul său a gestionat și gestionează situația COVID-19 și pentru că ne-au ținut închiși ca pe leproși, în Suceava, fără un spital viabil, fără posibilitatea adevărată de a ne trata? Vine să își ceară scuze pentru coada de dricuri de la morga Spitalului Județean Suceava din luna martie? Cu ce ne poate ajuta vizita premierului Ludovic Orban acum, pe noi sucevenii, pe cei lăsați să stea închiși luni de zile în Nordul Sălbatic pentru că un guvern impotent a făcut greșeli în lanț și face în continuare?! Probabil doar cu demisia! Sau poate domnul Orban ne anunță despre măsuri de relansare a turismului în Bucovina, de locuri de muncă, de investitori care or să vină aici și o să bubuie economia?
Nu cred! A te apuca acum să îți faci campanie electorală prin Bucovina lăsată pradă coronavirusului, să vii după o amnezie de câteva luni, mi se pare nesimțire crasă chiar și pentru un personaj ca Ludovic Orban! Propun să își pună combinezon pe el și să meargă la ATI sau la Oncologie…..poate înțelege gravitatea situației și ce a devenit între timp Bucovina! A…și să își pună pantofii de lac frumoși lustruiți și evetual, la final, să ne cânte din Cetatea de Scaun a lui Ștefan la mandolină:
Cântă cucu, bată-l vina/ Mi se rupe-n Bucovina/ Vin cu ordin de partid/ Chiar de-o fi pe-aici COVID/ Nu, nu vă aduc spital/ Ci doar promisiuni în dar/ Bucovină, plai cu flori/ Vin alegeri, simt fiori…/ Vrem să fim iarăși votați/ Hai să ne avem ca frați/ De COVID, vă rog, uitați/ Fiți un pic mai….relaxați/ Cânt și eu la mandolină/ Sper ca voturi să tot vină/ Cântă cucu sus pe creastă/ Bucovină – ești a noastră?/ Cântă cucu sus pe deal/ Bucovină, vrei spital?! Cântă cucu fără vină/ Nu mai este carantină/ Stați cuminți și ne votați/ Sigur n-o să regretați/ Suntem buni, perseverenți, mai cinstiți și vigilenți! Suntem tot ce vă doriți/ Doar…să ne votați cuminți!/ Bucovină plai cu soare/ Noi rămânem în picioare!/ Mândri, dârzi și devotați, doar atât…să ne votați!!!
Alina Iosif

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here