Un autoturism a luat foc, în trafic, pe DN17, la Pojorâta. Șoferul a avut timp să tragă mașina pe dreapta după ce a observat  că frîna de picior nu mai funcționa.

Joi dimineață, polițiștii au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un participant la trafic despre faptul că pe D.N 17, pe raza comunei Pojorâta, arde un autoturism.

 

Lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, unde pe partea stângă a sensului de mers Pojorâta – Vatra Dornei, se afla un autoturism care ardea.

Incendiul a fost ulterior stins de pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc.

Autoturismul a fost distrus la nivelul compartimentului motor, fiind degradate toate elementele de caroserie din partea din față.

La fața locului a fost identificat proprietarul autoturismului, un bărbat de 36 ani, din comuna Panaci, are a relatat faptul că era singur în autoturism iar, la un moment dat, a constatat că pedala ce acţionează frana de picior nu mai era funcţională.

Șoferul a tras mașina pe partea dreaptă a carosabilului, folosind frâna de mână. Acesta a  coborât din autoturism, unde a constatat că sub autoturismul său, se observa fum şi imediat vehicului a fost cuprins de flăcări.

Ca urmare a verificărilor efectuate și a concluziilor de specialitate desprinse de către reprezentanții pompierilor militari, s-a stabilit cauza producerii accidentului ca fiind un scurtcircuit al instalației electrice a autoturismului.

Conducătorul auto a declarat că nu are dubii cu privire la cauza propagării incendiului, raportat la cauza stabilită de către pompierii militari.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.