autoturism țigări de contrabandă abandonat în șanț

Contrabandist ajuns în șanț, în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră. Individul a pierdut controlul asupra direcției de mers din cauza vitezei cu care gonea și a ajuns într-un șanț. Acesta a abandonat mașina și a reușit să fugă.

Marți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control în zona de competență, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localităţii Straja, a unui autoturism marca Audi A8.
autoturism țigări de contrabandă abandonat

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, la scurt timp mijlocul de transport fiind descoperit avariat şi abandonat în afara părţii carosabilului, pe raza localităţii Bivolărie.
autoturism cu țigări contrabandă abandonat în șanț

În mașina abandonată, polițiștii de frontieră au observat colete voluminoase, iar în aproprierea autoturismului mai multe cartușe cu țigări.
țigări contrabandă Bivolărie

Autoturismul şi ţigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.010 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 11.817 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
mașină țigări cu contrabandă abandonată șanț Bivolărie

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, un echipaj a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, trei persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.316 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Oferta SAVCOM 22-17 Februarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here