Un puști de 16 ani ar fi provocat incendiul devastator de la stâna din Bosanci. La această concluzie au ajuns cadrele ISU și polițiștii după ce au efectuat cercetări. Acesta ar fi fumat și a aruncat țigara nestinsă în fân.

După lichidarea incendiului de la Bosanci, în care au ars de vii zeci de bovine, au fost vizualizate imaginile din interiorul şi exteriorul saivanului. În imagini se observă că incendiul a pornit din exteriorul clădirii de lângă o remorcă cu paie care a fost adusă la faţa locului cu circa 2 ore jumătate în urmă de către un tânăr de 16 ani (fumător) şi de un tractorist.

Focul a mocnit cu fum circa 40 minute înainte de a se aprinde cu toate că cele două persoane au executat mai multe activităţi la circa 7 metri distanță faţă de locul unde mocnea, însă nu au observat acest lucru.

Fiind întrebat dacă a stins vreo ţigară în zona paielor, puștiul de 16 ani a declarat că nu a fumat în aceea zonă, lucru infirmat însă de către tractoritul cu care acesta venise la fermă.

Lucrătorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava au stabilit mijlocul care putea produce aprinderea ca fiind ţigara şi împrejurarea determinantă fiind fumatul în loc nepermis. De asemenea, aceştia au concluzionat faptul că a existat pericol de propagare la anexele învecinate.

Conform proprietarului, cei 26 viţei arși de vii aveau o valoare de circa 52.000 lei, cele 6 vite care au pierit aveau o valoare de circa 24.000 lei iar saivanul avea o valoare de circa 20.000 euro, fără ca vreun bun să fie asigurat.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.


Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here